Free shipping within the Netherlands above € 20,-
The most complete NT2 webshop
Worldwide shipping
Door drukte kan het zijn dat onze klantenservice minder goed bereikbaar is dan u van ons gewend bent. Wij doen er alles aan om zo snel mogelijk uw vragen te beantwoorden, onze excuses voor het ongemak.
Meertaligheid en onderwijs

Meertaligheid en onderwijs

Nederland en Vlaanderen worden steeds meertaliger. Die talige diversiteit is een rijkdom voor de samenleving, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee.

Vorige week verscheen Meertaligheid en onderwijs. In deze bundel delen schrijvers uit uiteenlopende werkvelden hun visies, ervaringen, problemen én best practices op het gebied van meertaligheid. Het boek geeft de lezer op een laagdrempelige manier inzicht in de wetenschappelijke stand van zaken en het maatschappelijk belang van meertaligheid en meertalig onderwijs.

 

Aan bod komen de meertaligheid van leerlingen met een migratie-achtergrond in Nederland en Vlaanderen, maar ook vraagstukken vanuit de onderwijspraktijk van Suriname, Zweden en St. Eustatius, en het Fries taalonderwijs. De bijdragen in deze bundel laten zien waarom we meertaligheid moeten verwelkomen en stimuleren, binnen én buiten de klas.

 

Meertaligheid en onderwijs

Orhan Agirdag & Ellen-Rose Kambel (red.)

isbn 9789024406661 | € 17,50

 

Bestel direct