Free shipping within the Netherlands above € 20,-
The most complete NT2 webshop
Worldwide shipping
Door de coronacrisis is het erg druk bij onze vervoerspartners. De kans is groot dat de bezorging van uw bestelling langer duurt, onze excuses!
Products
Cover Achterblijven - Een nieuwe filosofie voor een grenzeloze wereld

Achterblijven - Een nieuwe filosofie voor een grenzeloze wereld

Een nieuwe filosofie voor een grenzeloze wereld

Marli Huijer
Uitgave: boek
Isbn: 9789089538680
Delivery time 1-2 business days
Description

In het filosofisch essay Achterblijven onderzoekt Marli Huijer het fenomeen 'achterblijven' in brede zin: wat betekent de migratie van familie of het vertrek van een geliefde of van collega's voor degene die achterblijft? Huijer betoogt dat vertrekken en achterblijven door het 'kleiner worden van de wereld' een geheel nieuwe betekenis krijgen; het definitieve afscheid lijkt verleden tijd.

'In een vooruitgangscultuur is de vertrekker in het voordeel, maar dat is aan het veranderen. Waarom zou je nog emigreren als je binnen enkele dagen op vrijwel elke plek op de aarde kunt komen en alles digitaal voorhanden is? De ruimte voor avonturen verdwijnt, en echt vertrekken - zoals mijn grootouders dat nog deden - bestaat niet meer.' In het licht van deze veranderingen vormt Huijer een nieuw beeld van de achterblijver als avonturier, als degene die het nieuwe in het bestaande zoekt, die vertrekt door op zijn plaats te blijven.

Authors

Marli Huijer

Product details
Isbn: 9789089538680
Publisher: Boom uitgevers Amsterdam
Dimensions: 20.9 x 13.5 x 1.9 cm
Weight: 283 grams
Pages: 160