Free shipping within the Netherlands above € 20,-
The most complete NT2 webshop
Worldwide shipping
Verder met Alfaschrift
Verder met Alfaschrift
Een cursus schriftbeheersing voor anderstalige analfabeten
€ 23,50
Products
Verder met Alfaschrift
Verder met Alfaschrift - Slide 2
Verder met Alfaschrift - Slide 3
Verder met Alfaschrift - Slide 4
Verder met Alfaschrift - Slide 5
Verder met Alfaschrift - Slide 6
Verder met Alfaschrift - Slide 7
Verder met Alfaschrift - Slide 8
Verder met Alfaschrift - Slide 9
Verder met Alfaschrift - Slide 10

Verder met Alfaschrift

Een cursus schriftbeheersing voor anderstalige analfabeten

Mary van den Brandt
Uitgave: boek
Isbn: 9789089534613
Delivery time 4-7 business days
€ 23,50
Description

Verder met Alfaschrift is een cursus schrijven voor volwassen anderstaligen die nooit hebben leren schrijven. Letters en cijfers worden geleerd en geoefend, de motoriek van het schrijven wordt getraind en de cursist leert schrijven aan de hand van functionele schrijfoefeningen, waarbij gebruik is gemaakt van authentiek materiaal, zoals kaarten, formulieren en boodschappenlijstjes.

 

In Alfaschrift hebben de cursisten kennis gemaakt met het Latijnse alfabet en ze hebben geleerd om de kleine letters te herkennen en schrijven. In Verder met Alfaschrift wordt gewerkt aan een vloeiend en goed leesbaar blokschrift. De cursisten leren werken met een iets kleiner lettertype dan in Alfaschrift, ze herhalen de kleine letters en leren de cijfers en hoofdletters te schrijven. Verder wordt er aan de schrijfbeweging gewerkt door te oefenen met het schrijven van hoeken en diagonale lijnen.

 

Verder met Alfaschrift is erop gericht om cursisten op een volwassen, eenvoudige en efficiënte manier te ondersteunen bij het aanleren van het Latijnse schrift.

Content

Verder met Alfaschrift behandelt in zeventien hoofdstukken het Latijnse alfabet en cijfers. Ieder hoofdstuk richt zich op een specifiek klankenpaar, waarbij ook het belangrijke verschil tussen grote en kleine letters benadrukt wordt. Op de laatste pagina van iedere les krijgt de cursist een functionele oefening, die er voornamelijk op is gericht persoonlijke gegevens te leren invullen.

Verder met Alfaschrift bevat naast het lesboek ook een docentenhandleiding, met handige tips en ideeën om de cursist zo optimaal mogelijk te begeleiden. 

Level

Alfa NT2 B/C

Target audience

Verder met Alfaschrift is bedoeld voor anderstalige volwassenen die nooit (in het Latijns) hebben leren schrijven. Verder met Alfaschrift is het vervolg op Alfaschrift en is dus bedoeld voor cursisten die al kennis hebben gemaakt met het Latijnse alfabet en die hebben geleerd om de kleine letters te herkennen en schrijven.

Authors

Mary van den Brandt

Mary van den Brandt houdt zich bezig met talen, taalonderwijs, alfabetisering en interculturele contacten. Ze verzorgt diverse taalcursussen, ontwikkelt lesmateriaal en heeft een letterfont ontworpen speciaal voor analfabeten.

Product details
Isbn: 9789089534613
Publisher: Boom uitgevers Amsterdam
Dimensions: 29.7 x 21.0 x 0.6 cm
Weight: 270 grams
Pages: 72

Reviews 'Verder met Alfaschrift'

No reviews were found for this product

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent