Free shipping within the Netherlands above € 20,-
The most complete NT2 webshop
Worldwide shipping
عودة إلى صفحة نظرة عامة
Keuzehulp NT2-methode

Keuzehulp NT2-methode Keuzehulp NT2-methode

Het kan erg lastig zijn om de juiste NT2-methode te kiezen voor jou en je cursisten. We hebben daarom geprobeerd onze grootste NT2-methodes voor volwassenen onder te brengen in een keuzehulp. Welke kies jij?

 
 
Aan de slag met praatplaten?

Aan de slag met praatplaten? Aan de slag met praatplaten?

5 werkvormen

Werk jij wel eens met praatplaten in de les? Ze vormen een leuke manier om je cursisten aan het praten te krijgen. Er zijn tal van werkvormen die je kunt inzetten bij de praatplaten. Wij geven je tips voor leuke werkvormen én geven een praatplaat cadeau. 

Tips om cursisten buiten de NT2-les Nederlands te laten spreken

Tips om cursisten buiten de NT2-les Nederlands te laten spreken Tips om cursisten buiten de NT2-les Nederlands te laten spreken

Voor veel NT2-cursisten is het lastig om contact te maken met Nederlanders. Hierdoor blijven de spreekuren vaak beperkt tot de NT2-les. Dat is jammer, want het is bekend dat spreken met andere mensen het leren van de taal bevordert. Maar hoe stimuleer je cursisten buiten de les te spreken? Met buitenschoolse opdrachten! Maar waar te beginnen?

Afwisselen in de NT2-les?

Afwisselen in de NT2-les? Afwisselen in de NT2-les?

Start een taalproject

Hoe breng jij variatie aan in je NT2-lessen? Het kan het leuk zijn om je lessen af en toe net even anders in te richten. Niet alleen voor je NT2-cursisten, maar ook voor jezelf. Heb je er weleens aan gedacht om te starten met een taalproject?

Taalwetenschappen

Taalwetenschappen Taalwetenschappen

Wat weten we en wat kunnen we leren?

Taalverwerving is een wonderlijk fenomeen. Er wordt nog altijd veel onderzoek gedaan naar het leren van een tweede taal. Wat weten we en wat kunnen we leren van dit onderzoek?

Het belang van small talk

Het belang van small talk Het belang van small talk

De springplank naar meer zelfvertrouwen

Small talk is een verschijnsel dat in iedere taal voorkomt. Het is essentieel bij het maken van contact. Small talk lijkt eenvoudig, maar is voor NT2-cursisten vaak heel moeilijk. Maar waarom is dat zo? En wat is het verschil tussen small talk en spreektaal?

thumb nail: NT2 docent, dit wil je weten: 5 interessante feitjes over taal. Letters op witte achtergrond

Dit wil je weten: 5 interessante feitjes over taal Dit wil je weten: 5 interessante feitjes over taal

Als NT2-docent beschik je over veel kennis van het onderwijzen van taal. En maar goed ook, want die kennis is het belangrijkste in het tweedetaalonderwijs. Maar wist je dat taalverwerving al begint in de baarmoeder? Of dat leenwoorden nooit ruilwoorden zijn? In dit artikel delen we graag 5 interessante taalfeitjes uit de taalkunde.

Effectief lesgeven met het VUT-model

Effectief lesgeven met het VUT-model Effectief lesgeven met het VUT-model

Heb je weleens gedacht aan het VUT-model? Het VUT-model staat voor: Vooruitkijken, Voorkennis activeren, Uitvoeren en Terugkijken.De ‘U’ van uitvoeren doen we allemaal dagelijks in onze lessen, maar de ‘V’s en ‘T’ worden vaak vergeten. Tijd voor wat extra handvatten om ook die twee fases te integreren in jouw lespraktijk.

Is  Tijdschrift Les wat voor jou? Is Tijdschrift Les wat voor jou?

Op zoek naar nieuwe werkvormen om leesvaardigheid te verbeteren? Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van andere NT2-docenten? Reviews lezen van nieuwe methodes of docentuitgaven? Dit en meer vind je in Tijdschrift Les.

De basis voor de NT2-Docent De basis voor de NT2-Docent

Als je overweegt om NT2-docent te worden, of als je aan het begin van je loopbaan als docent staat, vraag je je misschien af wat er allemaal bij het beroep komt kijken. In het dossier ‘NT2-docent’ nemen we je mee langs alle belangrijke facetten van dit mooie vak, van basiskennis tot deskundigheidsbevordering.

NT2-docent worden: hoe doe je dat? NT2-docent worden: hoe doe je dat?

Wil je lesgeven aan anderstaligen? Of heb je al ervaring met lesgeven, maar geen certificaat? Lees meer over de lerarenopleidingen NT2 en het certificaat ‘Competent NT2-docent’.

Docentprofessionalisering:  Zo blijf je bij de les Docentprofessionalisering: Zo blijf je bij de les

Hoe houd je jouw beroepsuitoefening actueel? Lees je regelmatig vakliteratuur, volg je trainingen of doe je aan intervisie met collega's? Deskundigheidsbevordering kan vele vormen aannemen. We lichten een paar manieren uit waaropje jouw deskundigheid kunt bijhouden.

Toetsing: de voortgang van cursisten bijhouden Toetsing: de voortgang van cursisten bijhouden

Als NT2-docent is het belangrijk om objectieve informatie te verzamelen over het taalniveau van de cursisten. Toetsen zijn een betrouwbare manier om het niveau van een cursist vast te stellen en de voortgang te meten. 

Vakliteratuur voor NT2-docenten Vakliteratuur voor NT2-docenten

Lesgeven is uitdagend en veelzijdig, en een NT2-docent is nooit uitgeleerd. Gelukkig is er veel vakliteratuur beschikbaar die jou helpt om verder te ontwikkelen en te specialiseren. Hier een aantal voorbeelden van uitgaven voor de NT2-docent.

Hoe kies je een lesmethode? Hoe kies je een lesmethode?

De belangrijkste verschillen tussen de leerlijnen De Delftse methode en NT2 op maat uitgelegd. Wil je een methode beoordelen? Ga dan naar https://www.nt2.nl/nl/docent.