Free shipping within the Netherlands above € 20,-
The most complete NT2 webshop
Worldwide shipping
Wegwijzer
Wegwijzer
Voorbereiding op het KNM-examen
€ 37,95
Products
Wegwijzer
Wegwijzer - Slide 2
Wegwijzer - Slide 3
Wegwijzer - Slide 4
Wegwijzer - Slide 5
Wegwijzer - Slide 6
Wegwijzer - Slide 7
Wegwijzer - Slide 8
Wegwijzer - Slide 9
Wegwijzer - Slide 10
Wegwijzer - Slide 11
Wegwijzer - Slide 12
Wegwijzer - Slide 13

Wegwijzer

Voorbereiding op het KNM-examen

Jenny van der Toorn
Uitgave: boekUitgave: laptop Niveau: a2
Isbn: 9789085067221
Delivery time 1-2 business days
€ 37,95
Description

Wegwijzer is een methode die mensen voorbereidt op het onderdeel Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM) van het inburgeringsexamen in Nederland. Daarbij kunt u denken aan onderwerpen als: wonen en werken, gezondheid, politiek, onderwijs, instanties etc.

 

Wegwijzer is deel 3 in de Op weg-reeks; eerder verschenen Op weg en Onderweg
De auteur brengt in de zeer succesvolle Op weg-reeks de kennis van de Nederlandse maatschappij terug tot de kern: in korte heldere zinnen legt ze precies uit wat iemand moet weten om succesvol te kunnen inburgeren.

 

Wegwijzer is bedoeld voor cursisten die zich voorbereiden op het KNM-onderdeel van het inburgeringsexamen in Nederland. De methode is geschikt voor laagopgeleide inburgeraars.

Content

Het boek bevat 20 lessen, de teksten lopen op in moeilijkheidsgraad en zijn verduidelijkt met illustraties. Elke les bevat vijf opdrachten vergelijkbaar met die van het KNM-examen. Achter in het boek staan nog eens 60 extra multiplechoicevragen. 

De cursisten kunnen de lessen zelfstandig doorlopen. Dankzij de illustraties en de woordenlijst achterin is de inhoud gemakkelijk te begrijpen.

 

Bij aanschaf van Wegwijzer ontvangt u het papieren boek en één audio-cd. Met de cd zijn de meerkeuzevragen uit het boek te beluisteren.

Level

De teksten in Wegwijzer zijn afgestemd op NT2-niveau A2. A2 is het vereiste niveau voor het inburgeringsexamen in Nederland.

 

Wie zich wil voorbereiden op de taalonderdelen – spreken, schrijven, luisteren en lezen – van het inburgeringsexamen in Nederland kan gebruikmaken van Op weg (0 > A1) en Onderweg (A1 > A2). 

Target audience

Wegwijzer  is bestemd voor cursisten die

  • geen hogere opleiding hebben gevolgd dan de middelbare school
  • zich voorbereiden op het inburgeringsexamen in Nederland

 

De methode kan worden ingezet voor zelfstudie, maar komt vooral tot haar recht in groepsverband. 

Authors

Jenny van der Toorn-Schutte 
In 1979 werd Jenny van der Toorn-Schutte als docent Nederlands voor het blok gezet: ze moest een groep Vietnamese bootvluchtelingen Nederlands leren. Gelukkig was er de eerste weken een tolk beschikbaar die haar het verschil kon uitleggen tussen het Vietnamees en het Nederlands: een toontaal tegenover een flexerende taal. Zo ontstond de Basisgrammatica. Tegelijkertijd volgde ze een deeltijdstudie aan de VU: Interculturele Pedagogiek. Daarna volgde nog een doctoraalstudie Toegepaste Taalwetenschap in Nijmegen. 

 

Inmiddels heeft ze vele andere nationaliteiten lesgegeven. Het liefst met haar eigen lesmateriaal: Klare taal!BeeldtaalAndere taalNederland voor nieuwkomersOp wegOnderweg en Wegwijzer.

Product details
Isbn: 9789085067221
Publisher: Boom uitgevers Amsterdam
Dimensions: 24.1 x 17.1 x 1.2 cm
Weight: 364 grams
Pages: 134

Reviews 'Wegwijzer'

Write the first review
Ben je NT2-docent en wil je ook een review plaatsen?
Log eerst in.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent