Free shipping within the Netherlands above € 20,-
The most complete NT2 webshop
Worldwide shipping
العودة إلى النظرة الشاملة DISK

DISK

Online Nederlands leren voor ISK-leerlingen

De ISK-docent staat voor de taak een diverse groep leerlingen in korte tijd naar een hoger taalniveau te brengen. Met DISK  kán dat. Leerlingen leren op hun eigen niveau  lezen, luisteren, spreken en schrijven met materiaal afgestemd op hun belevingswereld.

DISK  is een volledig digitale, communicatieve en taakgerichte methode Nederlands voor anderstalige leerlingen in internationale schakelklassen. Bijzonder aan DISK  is de mogelijkheid voor de docent om het leertraject op iedere leerling persoonlijk af te stemmen.

 

Bekijk onderstaande webinar waarin trainer Tessa Boff Tonella uitlegt hoe u komend schooljaar aan de slag kunt met DISK

Thematisch met heldere opbouw

Vanuit 21 thema’s met aansprekende onderwerpen als ‘social media’, ‘muziek’ en ‘vrije tijd’ maken de leerlingen oefeningen en taken in een vaste opbouw, gebaseerd op het ABCD-model.

 

Samenwerken en toch individueel op maat
De hele klas werkt samen aan een thema, ondanks verschillende taalniveaus op 0>A1, A1>A2 of A2>B1.

DISK

Taakgericht
DISK  is een taakgerichte methode. Via de luister- en leesteksten en oefeningen werken leerlingen toe naar de Taken. Actief en op speelse wijze leren leerlingen niet alleen de taal, maar ook andere vaardigheden zoals bijvoorbeeld presenteren.

 

Extra aandacht voor grammatica, uitspraak en begrijpend lezen
Met de modules Grammatica, Uitspraak en Lezen op 1F werken de leerlingen verder aan essentiële taalonderdelen. De modules staan los van het themagerelateerde materiaal.

 

De grammaticamodule is compleet vernieuwd: deze laat de leerling vanuit een auditieve input de regel ontdekken en zelf in praktijk brengen.

 

Oefenen zoveel, wanneer en hoe u wilt

Als docent bepaalt u zelf wanneer u welke oefeningen inzet, zelfstandig of klassikaal, individueel of in groepjes, online of met offline hulpmiddelen zoals het Oefenboek DISK dat boordevol staat met oefeningen voor de 1000 belangrijkste woorden uit DISK of met het Werkboek DISK, dat alle taken bevat die in DISK online worden aangeboden met de bijbehorende werkbladen.

 

Met vele extra’s

  • Talloze woordenlijsten, oefeningen en toetsen
  • Online Van Dale NT2 woordenboek
  • Een intern berichtensysteem voor huiswerk en feedback
  • Zicht op vorderingen van de klas middels resultatenoverzicht
  • Mogelijkheid tot leerroute en lesstof per leerling te arrangeren

 

DISK

Bekijk hier de diverse handleidingen:

 

Ontwikkeld in opdracht van SLO door VU-NT2

DISK  is ontwikkeld in opdracht van SLO, het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling. Een ervaren team ontwikkelaars van VU-NT2 heeft het didactisch concept en de lesstof voor DISK  geschreven.